top of page

DeLaval Vücut Kondisyon Puanlaması ( BCS ) yararları hakkında / About DeLaval Body Condition Scoring


BCS ™, otomatik vücut durumu skorlaması için dünyanın ilk ticari olarak satılan sistemidir. Sistem, ineklerin, ahırdaki sabit bir noktadan, DeLaval in akıllı Kapı sisteminden veya DeLaval VMS ™ yoluyla hareket ederken çalışarak skorlamasıdır.




Vücut kondisyon skorları, genellikle bir çiftlikte ne kadar etkili beslemenin kritik bir ölçüsü olarak kullanılır. Bu nedenle, laktasyon döngüsünde doğru ve belirli zamanlarda yapılmalıdır. İneklerin vücut kondisyon skorunu bilmek, ineklerin sağlıklı vücut yağ rezervlerine sahip olmasını sağlamak için beslenme planlamanıza yardımcı olabilir, böylece süt üretimi, üreme verimliliği ve inek uzun ömürlülüğü teşvik edilir.

DeLaval BCS görsel ve dokunsal değerlendirmenin tahminlerini ve yanlışlıklarını ortadan kaldırır. BCS kamera bir DeLaval sıralama kapısı veya DeLaval VMS ™ üzerine monte edilmiştir.



Kameranın altından geçtiğinde ineklerinizin alt sırtlarının 3D görüntüsünü alır. Daha sonra her ineğin vücut kondisyon skorunu hesaplar ve her hayvanın, grubun ya da tüm sürünün grafiklerini görebileceğiniz DeLaval DelPro ™ Çiftlik Yöneticisine gönderir. DelPro Çiftlik Müdürü, bir ineğin belirli bir skorun altına düşmesi durumunda sizi bilgilendirecek şekilde ayarlanabilir.


Vücut durumu puanlama daha akıllı bir şekilde


Geleneksel olarak, vücut durumu skorlaması bir ineğe bakıp bunu hissederek yapılır. Bu, özellikle ahır kalabalıksa, yanlışlıklara yol açabilir.


Vücut kondisyon skorlaması tartıdan daha hassastır. İnek çıkmışsa ya da sadece sütü alınmışsa, vücut ağırlığı yem ve su alımı ile çok değişir. DeLaval vücut kondisyon skoru BCS, inekler ve inekler hissetmenin tahmin ve yanlışları ile ortadan kalkar. Ahırda hareket halindeyken, günlük olarak her ineğinizin vücut durumu skorunu günlük olarak ölçer.




BCS Temel Özellikler


  1. Tüm sağım ineklerinin günlük vücut durumu puanları

  2. İnekleri puanlamak için kullanılan tutarlı yöntem

  3. Puanlama yaparken inekler için stresi ortadan kaldırır

  4. Sağlık sapmalarına ilişkin otomatik raporlar sağlar

  5. Puanlar, veterinerler ve beslenme uzmanları ile paylaşılabilir

Otomatik BCS'nin faydaları


Sürünün sağlıklı olduğundan emin olmak oldukça basit bir harekettir. Bir ineğin vücut kondisyon skorunu sürekli ve düzenli olarak ölçerek, bir çiftçi, her ineğin, laktasyon döngüsünün tüm aşamalarında mümkün olduğunca sağlıklı olmasını sağlamaya yardımcı olabilir.


DeLaval’ın kendi çalışmaları, düzenli puanlama ve skoru optimize etmenin yardımcı olabileceği projesini yansıtıyor:


  • Çiftliklerdeki ketoz vakalarını yarıya indirir.

  • Aşırı kilolu ineklerdeki beslemeleri düzelterek besleme maliyetini azaltın.

  • Tüm ineklerin optimum vücut durumuna sahip olduğu sürünün süt verimini arttırın.

  • Buzağılamadan sonra vücut kondisyon skorunu mümkün olan en kısa sürede optimum seviyeye getirerek ve böylece inkübasyonu normal siklik yumurtalık aktivitesine döndürerek açık günlerin sayısını azaltın.

  • Yem danışmanları veya veteriner hekimler aracılığıyla manuel vücut kondisyonuna ihtiyaç duyulduğundan beri zamandan ve paradan tasarruf edin.

  • Puanlamanın öznel doğasını ortadan kaldırır.

Daha Fazla Bilgi almak isterseniz. Bize www.mutluciftlikler.com veya info@mutluciftlikler.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

About DeLaval Body Condition Scoring


The BCS™ is the world’s first commercially available system for automatic body condition scoring. The system operates while the cows move through a fixed point in the barn or through a DeLaval VMS™.

Body condition scores are often used as a critical measure of how effective feeding is on a farm. Therefore it needs to be done accurately and at specific times in the lactation cycle. Knowing the body condition score of your cows can help you plan feeding to ensure your cows have healthy body fat reserves thus promoting milk production, reproductive efficiency and cow longevity.

DeLaval BCS eliminates the guesswork and the inaccuracies of visual and tactile evaluation. The BCS camera is mounted on a DeLaval sort gate or on DeLaval VMS™.

It takes a 3D image of your cows' lower backs every time they pass under the camera. It then calculates the body condition score of each cow and sends it to DeLaval DelPro™ Farm Manager where you can view graphs of individual animals, groups or the entire herd. DelPro Farm Manager can be set to notify you if a cow falls below a certain score.



A smarter way of body condition scoring


Traditionally, body condition scoring is done by looking at a cow and feeling it. This can lead to inaccuracies, particularly if the barn is crowded.

Body condition scoring is more accurate than weighing. Body weight varies a lot with feed and water intake, if the cow has defecated or just been milked. DeLaval body condition scoring BCS does away with the guesswork and the inaccuracies of looking at and feeling cows. It automatically measures the body condition score of every cow in your herd on a daily basis, while they are on the move in the barn.


Managed by DeLaval DelPro™;


The cow’s score is sent to DelPro Farm Manager where it is logged for viewing at anytime from your farm computer. Individual, group and herd information is presented in easy to read graph formats.

DelPro Farm Manager can also be set to send a notification if a cow falls below a certain score. This makes BCS ideal for farmers who manage by exception.


DeLaval BCS

BCS Key Features


- Daily body condition scores of all milking cows. - Consistent method used to score cows. - Eliminates stress for cows when scoring. - Provides automated reports regarding health deviations. - Scores can be shared with vets and nutritionists.


The benefits of automated BCS


Making sure your herd is healthy is quite simply a smart move. By consistently and regularly measuring a cow’s body condition score, a farmer can help to ensure that every cow is as healthy as possible through all stages of the lactation cycle.

DeLaval’s own studies project that regular scoring and optimizing the score could help:


  • Decrease cases of ketosis on farms by half.

  • Decrease the feed cost by trimming down the feed on overweight cows.

  • Increase milk yield from a herd where all cows have the optimum body condition.

  • Reduce the number of open days by bringing the body condition score back to an optimum level as soon as possible after calving and thereby returning the cow to its normal cyclical ovarian activity.

  • Save time and money since the need for manual body condition scoring through feed advisors or veterinarians is gone.

  • Eliminates the subjective nature of scoring.

If you want to get mor information, You can contact us on www.mutluciftlikler.com or info@mutlucfitlikler.com





121 görüntüleme0 yorum
bottom of page