top of page

İnek Kaşıma Fırçasının önemi / The importance of Cow Brushes


İneklerinizin refahı sizin süt veriminizi etkilemektedir. Ufak dokunuşlar süt veriminizi etkiler. İnek kaşıma fırçalarıda tam bunun için tasarlanmıştır bir üründür.İnek fırçalarının kullanımı kirleri ve kalıntıları temizleyerek ineğin kürkünün daha temiz olmasını sağlar. İnekler bu sayede vücutlarını daha verimli bir şekilde soğutabilir ve enerjilerini süt üretimine aktarabilirler. İnekler kaşıma esnasında sert darbeler uyguladığı için ürünün dayanıklılığı çok önemlidir. DeLaval in SCB inek kaşıyıcıları hem dayanıklı olmasıyla hemde etkili yapısıyla diğer kaşıyıcılara göre büyük fark amaktadır.


Temel Yararlarını şöyle sıralıyabiliriz;


Entegre İnek Konforu Çözümü


Rahat ve mutlu inekler daha fazla süt üretirler. DeLaval sallanan inek fırçası SCB’nin kullanılması ineğe en yüksek seviyede konforun sağlanmasında reaktifden proaktif yönetime geçmenize yardımcı olur. SCB doğal tımarlanma davranışlarını artırır ve sağlığın, kan dolaşımının ve yaz aylarında serinlemenin iyileştirilmesine yardım eder ve klinik mastitis vakalarını azalttığı kanıtlanmıştır.



Güvenlik ve Performans


SCB'nin benzersiz tasarımı, kavisli kolun her iki ucunda iki sallanma noktası içerir, bu nedenle en uygun tımarlama kapsamı elde edilir. Fırça inek dostu bir hızda çalışır ve direnç hissettiğinde durur. Enerji tasarruflu aç/kapa özelliği fırçayı 10 saniyelik kullanımdan sonra nazikçe durdurur. SCB, en zorlu ortam koşullarında sert testler uygulanarak zor koşullara dayanacak şekilde dizayn edilmiştir. İneklerinizi sağlıklı ve mutlu tutmanıza yardım etmek için dayanıklılığı sayesinde gün boyu performans gösterecektir.


DeLaval SCB ile mutlu inekler


Stresi Azaltın ve Trafik Akışını İyileştirin


DeLaval trafik akışını iyileştirmek için SCB’nin çapraz yollara veya arka alanlara monte edilmesini tavsiye eder. Bir fırça 60’a kadar ineği temiz, sağlıklı ve daha rahat tutarak verimli bir şekilde tımarlarını yapabilir. Daha da önemlisi ineklerin kendilerini kaşımak için barınaktaki diğer yüzeylere sürtünmeleri önlenerek kendilerini yaralamaları önlenmiş olur. Sessiz motor ineklerin daha sakin ve daha az stresli olmalarını sağlar.



 

DeLaval swinging cow brush SCB


Use of the SCB will ensure a cleaner coat by removing dirt and debris, allowing cows to more effectively cool their bodies and put their energy into milk production.


Key benefits


Integrated Cow Comfort Solution


Comfortable and happy cows produce more milk. Use of the DeLaval swinging cow brush SCB helps you shift from reactive to proactive management practices that focus on providing her with the highest level of comfort. The SCB enhances natural grooming behaviors and helps improve hide health, blood circulation, cooling in the summer and has been proven to reduce cases of clinical mastitis.


Mutlu İnekler Delaval SCB yi kullanırken

Safety and Performance


The unique design of the SCB features two pivot points at either end of the curved arm, so grooming angles are improved for optimal hide coverage. The brush operates at a cow-friendly speed and stops when it senses resistance. The energy saving on/off feature gently stops the brush 10 seconds after use. The SCB was designed to withstand harsh conditions, undergoing rigorous testing in the most demanding environments. Its durability ensures it will perform day in and day out to help keep your cows healthy and happy.


Improve Traffic Flow


DeLaval recommends the installation of the SCB in cross alleys or back areas to improve traffic flow. One brush can efficiently groom up to 60 cows keeping them cleaner, healthier and more comfortable. More importantly, cows are prevented from hurting themselves by grooming on other surfaces in the barn. The quiet motor helps ensure they are calmer and less stressed.

182 görüntüleme0 yorum
bottom of page