top of page

Neden Otomatik Sağım Sistemi?

Güncelleme tarihi: 20 Kas 2018

Dünyada oldukça yaygın olarak kullanılan otomatik sağım sistemleri Türkiyede yaygınlaşmaya başladı. Otomotik Sağım sistemlerinin çiftliğinize ve yaşam kalitenize katkısı çok fazladır. Üst düzey otomatik sağım makinesi VMS™ Otomatik Sağım Sistemi, sizin çiftliğinize ve çalışanlarınıza başka çiftlik faaliyetlerinize odaklanmanız için zaman kazandırırken inek sürünüzden maksimum düzeyde süt verimi elde etmenizi sağlar.


Başlıca Faydalarını kısaca şöyle sıralıyabiliriz;


-İnekleri en uygun şekilde yemleyin


Ağır işe dayanıklı paslanmaz çelik durak, dizayn ve mühendislik arasındaki mükemmel uyumu sunar. Robot kol, kapılar ve robot iskeleti, istasyona benzersiz, ödüllü görüntüsünü kazandırmak ve kolay temizlik için elektropolisajlanmıştır. İstasyonun geri kalanı fırçalanmış veya boyanmış paslanmaz çeliktir. Robot kol, ortam koşulları ne olursa olsun tutarlı performansın yanı sıra güç ve güvenilirlik sağlar. Hidrolik mekanizma sadece 3 veya 4 saat çalışır. Bu sebeple, kompresörün devamlı çalışması ile kıyaslandığında enerji tüketimi çok düşüktür.



-Süt kalitesini ve hayvan sağlığını geliştirin


Sağımdan önce kirleri temizlemek ve yumuşak ve esnek olmaları için meme başları temizlenirken aynı zamanda hızlı süt salma teşvik edilir. DeLaval VMS’de inek dostu, doğru başlık çıkarma için ICAR onaylı meme başı başına işlem yapan süt ölçümü vardır. Meme başı yıkama kadehi ve sağım kadehlerinin içi ve dışı bakteri transferi riskini en aza indirmek için her bir inekten sonra durulanır. Sağım sona erdiğinde meme başlarına DeLaval VMS onaylı bir meme başı dezenfektanı uygulanır. Muntazam meme başı kaplaması meme başlarını ve memeyi bakterilere karşı korur.



-Sağım verimliliğini geliştirin


DeLaval VMS meme başını daha hızlı arar. Günde yaklaşık 15 dakika kazandırır. Bazı ineklerde meme başları arasında sağım zamanı bakımında büyük farklılıklar olduğundan, bu gibi meme başlarından erken başlık çıkarma daha yüksek meme sağlığı riski veya süt verimi kaybına sebep olmamıştır. Bu özellik daha kısa sağım süresi ve daha yüksek kapasite ile sonuçlanır. DeLaval VMS ile soğutma sistemi arasında gelişmiş iletişim de vardır. Süt toplama başladığında DeLaval VMS sağıma devam edebilir. DeLaval VMS soğutma tankının boşalması bitmeden yıkamaya başlayabilir. Bu da sağım için gün başına 15 dakikalık daha fazla kapasite ekler.



DeLaval VMS 300 Otomatik Sağım Sistemi

DeLaval VMS 300 Otomatik Sağım Sistemi

Daha fazla bilgi almak için bizimle herzaman irtibata geçebilirsiniz.

Bize info@mutluciftliker.com mail adresimizden ulaşabilirsiniz.


Mutlu günler dileriz...


 

Why Automatic Milking System?


Automatic milking systems used to be quite common in the world began to spread in Turkey. Automated Milking Systems contribute a lot to your farm and your quality of life. The high-level automatic milking machine VMS ™, gives you the time to focus your farm and other farm activities in your farm, giving you maximum milk yield from your cow herd.


Benefits of Automatic Milkin System;


- Feeding your animal with a good way


The heavy-duty stainless steel stall offers the perfect harmony between design and engineering. Robotic arms, doors and robot skeleton are electropolished to give the station a unique, award-winning image and easy cleaning. The rest of the station is made of brushed or painted stainless steel. The robot arm provides consistent performance as well as power and reliability regardless of ambient conditions. The hydraulic mechanism only works for 3 or 4 hours. Therefore, the energy consumption is very low compared to the continuous operation of the compressor.


- Improve milk quality and animal health


Quick milk release is encouraged while cleaning the nipples before milking and cleaning the nipples before they are soft and flexible. In DeLaval VMS, there is a cow-friendly, ICAR-approved nipple-metered milk measurement for accurate heading removal. The nipple is rinsed after each cows in order to minimize the risk of bacterial transfer inside and outside of the washing cup and milking goblets. When the milking ends, a DeLaval VMS approved nipple disinfectant is applied to the nipple. The regular teat coating protects the nipples and the breast against bacteria.


- Improve milking efficiency


DeLaval VMS searches the nipple faster. It saves about 15 minutes a day. Some cows had significant differences in milking time care between the nipples, so early head removal from such nipples did not lead to a higher risk of breast health or loss of milk yield. This results in a shorter milking time and higher capacity. There is also advanced communication between the DeLaval VMS and the cooling system. DeLaval VMS may continue milking when milk collection begins. DeLaval VMS can start washing before the end of the cooling tank discharge. This adds 15 minutes more capacity per day for milking.


You can see the Videos and images of VMS V300 automatic milking system in the top.


Also, you can write me the details on my mail; info@mutluciftlikler.com


Have a happy days...



 

33 görüntüleme0 yorum
bottom of page