top of page

Yem Maliyetlerini Düşürerek Çok Daha Fazla Kâr Elde Edin.


Nakit akışını etkileyen duygusal kararlar, bugün fiyatların yüksek olmasından daha fazla acı verebilir. Düşük süt fiyatları sırasında, kararlar duygu ile verilebilir, ancak bugün farklı olması gerekir. Kararlar ölçülmeli ve iyi düşünülmelidir.

Yem masrafları toplam işletme giderlerinin genellikle% 50 ila% 60'ı olduğundan, sağlık ve üremeyi korurken inek başına en fazla süt kar marjını oluşturmamız gerekir. İneklerin nasıl besleneceğine dair kararlar bu hedefler göz önünde bulundurularak yapılmalıdır.

Aşağıdaki faktörler, yem maliyetlerinde büyük bir rol oynamaktadır:


1. İçerik önyargıları:

Genelde diyetler, diyete değer katmayan malzemelerle formüle edilir. Bazı işletmeler bu içeriklerle besler çünkü iyi bir besleme yaptığı düşünülmektedir. En son diyet formülasyonu programları, beslenme uzmanlarının, geçmişte olduğundan daha fazla seçenek ve içerik bakımından farklı görünebilecek sağlıklı diyetler oluşturmalarına izin vermektedir. İneklerin belirli beslenme gereksinimleri vardır, ancak yonca otu, mısır silajı, mısır tohumu veya diğer yemler minimum gereksinimi karşılayamazlar.


Yem sindirilebilirliği testindeki son gelişmeler, diyetleri daha az içerik önyargısıyla ayarlamamızı ve dengelememizi sağlar. Yıllar önce, hiç yonca kuru otu ya da hiç otu olmayan diyetleri dengeleyebileceğimizi asla düşünmezdik, ancak mevcut diyet formülasyonu programları ve yem analizleri, bir kaba yemi veya tahılı rasyonda değiştirerek, yüksek üretim, sağlık ve üreme sonuçları elde edebiliyor. 

Her tahıl veya yem getirdiği değer için değerlendirilmelidir. Değer diğer bileşen seçeneklerinden düşükse, diyetleri daha avantajlı bir bileşenle yeniden dengelemeliyiz, her zaman tüm beslenme gereksinimlerini karşıladığından emin olmalıyız. Ham proteine ​​karşı amino asit içeriği gibi rumen'e değer katan, NeL 3X'e karşı düz NeL'ye, eNDF'ye karşı düz NDF'ye sahip olduğunuzdan emin olun.



2. Kuru madde alımları:

Süt verimini minimum miktarda yem maliyetiyle artırmak için bir yem stratejisi yem alımlarını arttırmaktır. Diyet değişiklikleri yoluyla nasıl tasarruf edileceğine veya biraz daha fazla harcarsak süt akışının nasıl iyileştirileceğine odaklanmak yerine, ineklerin daha fazla yemesini sağlayacak yöntemler bulmaya odaklanalım.

Sık sık, besleme alanlarını zaten verimli bir şekilde yönettiğimizi veya besleme programı değişikliklerinin çok zor olduğunu varsayıyoruz. Sonuç olarak, daha kolay bir şeye odaklanırız: süt miktarı pahasına pahalı malzemelerin kesilmesi. Optimal yem alımlarda rol oynayan tüm faktörlere bakmak için gözlemleyin. Yem yönetiminde diyet değiştirmek ve 3 kuruş tasarruf yapmak yerine küçük değişiklikler yaparak zamandan ve paradan daha fazla getiri elde edebilirsiniz.


3. Diyetlere belirli bir besin maddesi getirmeyen bütün beslemeleri sorgulayın:

Bu yem katkılarını da içerir. Bazı yem katkı maddeleri muazzam bir değer getirir ve maliyete değer de, bilim tarafından desteklenmeyen birçok yem katkı maddesi de vardır. Yalnızca iyi araştırmalarla desteklenenleri kullanın.


4. Fresh inek sağlığı ve en yüksek süt:

Fresh inek performansını iyileştirme şansınız varsa, şimdi yapmanın tam zamanı. Sütün en üst seviyesine gelmesi için bu ana sınırlamaları iyileştirin:


> Fresh inek mastitis: Doğumu yaklaşan ineklerin bölümündeki çevresel hijyen, ilk haftada olan başlıca mastitis kaynağıdır. İnekler, fresh dönemlerinde, laktasyonlarındaki diğer zamanlardan daha fazla mastitislere daha duyarlıdır. Bu bölümler, diğerlerinden  daha temiz tutun.

> Metabolik bozukluklar: Süt humması vakalarını % 1 veya altında tutun. Kuru ve sıvı anyonik tuzlar, hipokalsemiyi önlemekte çok yararlıdır. 

> Fresh inek diyetleri: Bu diyetlerin genellikle daha fazla lif ve protein ve daha az enerji ve karbonhidratla tasarlandığını unutmayın. Fresh inekleri bu diyette çok uzun süre tutulması pik sütü sınırlar.


www.mutluciftlikler.com - info@mutluciftlikler.com

198 görüntüleme0 yorum
bottom of page